Ez az édes pesztó nem csak eperhez, de fügéhez, körtéhez, nektarinhoz is passzol. De kekszre vagy kalácsra kenve is finom desszert.


Egy nagy csokornyi citromfű levelet mossunk meg alaposan, majd csepegtessük le jól. Tegyük a leveleket egy gyorsvágó gépbe, adjunk hozzá 50 g pisztáciát (nem sósat, hanem zöldet), 40 g marcipán masszát, 1 evőkanál Triple-secet, 4 evőkanál citromlevet, 10 evőkanál narancslevet. Az egészet a turmixban pürésítsük. Tegyük üvegekbe, de mélyhűtőben is sokáig eltartható.

Édes pesztó eperhez


Megmosott és félbevágott epreket tegyünk egy üvegtálkába, szórjuk meg cukorral, majd egy evőkanálnyi édes pestóval csorgassuk meg.

Ez a szósz kiváló kiegészítője az epres desszerteknek, a desszerteket ezzel az édes pestóval csorgassuk meg.

Pisztáciás játék: pisztáciát és pisztáciás krémet tartalmazó ajándékcsomagot nyerhetsz, ha jól válaszolsz kérdésünke. A játék 2013. szeptember 22-ig tart.