Tálaláskor szeleteljük fel, tegyük nagy tányérra, és mellé vaníliaszószt csorgassunk. Friss eperszemekkel és mentalevéllel dekorálhajuk.

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta
  • 3 db alma
  • 6 szál rebarbara
  • 4 evőkanál barna cukor
  • diónyi vaj
  • fél citrom leve
  • olvasztott vaj a réteslapokhoz

Rebarbarás-almás rétes

Vágjuk össze egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük el párolni körülbelül három percig, míg az alma puha lesz. Tegyük hozzá az ugyancsak egy centis falatokra felvágott rebarbarát, és további három percig pároljuk még. Ha elkészült vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Hajtsuk szét a réteslapokat, tegyük egy tiszta konyharuhára, laponként csorgassuk meg olvasztott vajjal, majd tegyünk négyet egymás tetejére. A széle mellé kanalazzunk a gyümölcsös töltelékből, majd konyharuha segítségével göngyöljük fel. Nyomjuk jól össze a végeit, tegyük egy sütőlapra, és a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal.

Előmelegített sütőben süssük 160 fokon körülbelül 25-30 percig.

Ha leveles tésztából készítjük, akkor a fél centi vastagságú tésztát töltsük meg a töltelékkel. Göngyöljük fel, de csak egyszer fordítsuk át, hogy ne legyen túl vastag a tészta. Forró sütőben 170 fokon süssük legalább 30 percig.