Ha már unod a csirkét és a többieket, készítsd el a hét recepjét, aminek a főszereplője 40 dkg borjúcomb. A borjúhús egyébként sok fehérjét és kevés zsíradékot tartalmaz.Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss tárkony, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg zöld hüvelyű bab, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál Rama,
2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, őrölt fehérbors, só

Zöldbabos borjúragu


Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a Rama-t, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre. Tegyük bele a kis kockákra felvágott borjúhúst, majd ízesítsük összevágott tárkonylevéllel, sóval, őrölt fehérborssal. Pároljuk lefedve, ha levét elfőtte, pótoljuk vízzel. Ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a kis darabokra vágott zöldbabot és a felkarikázott sárgarépát, csak annyi vizet öntsünk rá, hogy épp ellepje.

Pár perc főzés után, mikor már a zöldségek is puhák sűrítsük be hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd dúsítsuk tejszínnel, és jól forraljuk jól össze.