Az illatos, friss fűszernövények igazi izgalmas ízt adnak az amúgy semleges csirkehúsnak. A fogáshoz a tejszín adja a selymes mártást, pikánssá a mustártól és tormától válik.Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 pohár száraz fehérbor, 2 szál újhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál mustár, 2-2 ág friss tárkony, snidling, petrezselyem zöldje, bazsalikom (ha nincs friss növényünk, fél-fél teáskanálnyi szárított fűszerrel is elkészíthetjük a mártást), 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, fél zöldségleves kocka, darált bors

Gyógynövényekkel sült csirkemell

Csorgassuk meg a csirkemelleket olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg sóval, majd tegyük pár órára a hűtőbe. Tehetünk rá az összevágott fűszerlevelekből is, úgy még ízletesebb lesz a hús.

Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a fűszerezett csirkemelleket, majd mindkét oldalukat süssük elő két-két percig.

Tegyük ki egy tányérra a húsdarabokat, a serpenyő alatt vegyük kisebbre a lángot, majd adjuk a vajhoz a mustárt, öntsük rá a tejszínt és a fehérbort. Szórjuk bele az összevágott fűszerleveleket, ízesítsük leveskockával, ecetes tormával és forraljuk fel.
Tegyük vissza a mártásba az elősütött húst, majd lefedve, kis lángon pároljuk még 5-6 percig. Ha szükséges, az elpárolgott, besűrűsödött mártást pótoljuk kevés vízzel.

Ha a hús elkészült, vegyük ki a mártásból, szeleteljük fel, tegyük tányérra. Párolt zöldségeket, rizst tálaljunk mellé, majd csorgassuk meg az egészet a fűszernövényes mártással.