A recept megvalósítása úgy kezdődik, hogy keresd meg a kerti ollót és vegyél fel egy pár kesztyűt...

Hozzávalók: egy nagy csokor friss csalánlevél, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem burgonya, 2 evőkanál olívaolaj, 0,5 liter tej, őrölt szerecsendió, őrölt bors, só

A csokorba kötött csalánleveleket mossuk meg alaposan, mártsuk forrásban lévő vízbe fél percig. Csepegtessük le, majd a leveleit szedjük le.
Fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és sistergésig hevítsük.

Tegyük bele a leforrázott csalánleveleket és az összekockázott burgonyát. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük szerecsendióval, őrölt borssal, és kevéske sóval. Főzzük legalább tíz percig, majd öntsük rá a tejet is. Forraljuk jól ki, majd merülőmixerrel pürésítsük.

Fokhagymás csalánkrémleves

A még forrásban lévő levesbe akár egész tojásokat is üthetünk, majd pár percig főzzük. Szedjük levesestálakba és egy-egy evőkanál joghurttal tegyük még finomabbá.