Kicsit megvariáltam a hagyományos hagymalevest, kiegészítettem egy kis barnasörrel. Fenséges lett!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 250 ml barna sör
  • 750 ml víz
  • 2 db csirkehúsleves kocka
  • 200 gr reszelt sajt
  • 4 szelet kenyér
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

Barnasörös hagymaleves

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a felkarikázott vöröshagymát és a cukrot. Állandó kevergetés mellett pároljuk 20-25 percig, míg a hagyma világosbarnára nem színeződik.

Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a sörrel, öntsük hozzá még a vizet és a leveskockát is. Főzzük 5 percig, majd keverjük bele a reszelt sajtot. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük.

Tálaljuk leveses tányérokba, szórjuk meg bőven összevágott petrezselyemzölddel, és mindegyik tányér tetejére egy-egy marék pirított kenyérkockát tegyünk.