Forró nyári napokra ajánlom ezt a különleges kombinációt!

Hozzávalók:

Sárgadinnyés paprika krémleves

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le. Előmelegített sütőben körülbelül 180-190 fokon süssük addig, míg a héja barnulni nem kezd. Utána vegyük ki a sütőből, majd ha kihűlt, a magházát vegyük ki, és a héját húzzuk le.

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk pár percig, vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Adjuk hozzá a paprikahúst, majd engedjük fel körülbelül 6 dl vízzel. Fűszerezzük őrölt borssal, sóval és ízesítsük kevéske cukorral. Főzzük 10-15 percig, majd merülő mixerrel pürésítsük. Hűtsük le jól.

A sárgadinnyét karalábévájó segítségével golyózzuk ki, vagy vágjuk kis kockákra.

Tálaljuk a hideg levest csészékbe vagy üvegpoharakba, majd mindegyikbe tegyünk a sárgadinnyedarabokból.