A következőkben egy finom zöldséges leves receptjét ismertetem.

Zöldséges árpagyöngyleves

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál angolzeller
  • 2 szál újhagyma
  • 4-5 db napon szárított paradicsom
  • 1 maréknyi árpagyöngy
  • 3 db zsályalevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 db zöldségleveskocka

Elkészítése:

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a kisebb darabokra összevágott szárított paradicsomot és a zsályalevelet, pároljuk pár percig.

Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. Ízesítsük sóval és kevés darált borssal.

Lassú lángon főzzük legalább tíz percig.

Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat is.

Főzzük még további öt percig, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét frissen reszelt parmezánnal vagy tormával szórhatjuk meg.