Az IKEÁ-ban április elsejétől lehet megismerkedni az új konyha családdal, ebből az alkalomból többször is találkoztattok velem a konyhaosztályon. Legközelebb április 18-19-én egész nap főzhettek velem a budaörsi áruházban, ahol salátaönteteket készítünk, kóstolunk.



metod_ikea

Az IKEA Faktum konyhabútor családja március 31-től meg fog szűnni, és helyette egy új jön, a Metod. Az új konyhabútor alapszíne a fehér, amihez rengeteg variációban lehet színes előlapokat vagy akár polcbelsőket is válogatni, és április 1-től már kapható lesz.  Az új bútorcsalád abban is különbözni fog a piacon lévő konyhabútoroktól, hogy rendkívül kis elemeket is gyártanak hozzá, hogy egészen mini konyhákat is ki lehessen hozni belőle. A Metod sokkal színesebb lesz, mint a Faktum volt, a konyhabútor váza már több színben is elérhető lesz.
Bővebb információ az új bútorcsaládról az áruház honlapján olvasható.

 

Gyertek el megnézni az új bútorokat, és főzzetek velem az új konyhaosztályon!
Időpont: 2014. április 18-19, péntek - szombat, 10-18. Budaörs, IKEA.



Salátaönteteket készítünk, melyekhez az IKEA dzsemeit fogjuk használni.

Például a friss tormás egres dzsemes öntetet, melyet nagyon ajánlunk sonkához, füstölt halakhoz.


Kedvcsinálónak egy recept:

Narancsos salátaöntet

Hozzávalók: 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 4 evőkanál narancslé, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál reszelt narancshéj,  1 evőkanál narancslekvár, fél citrom leve, só, őrölt bors

Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot. Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ha a narancslekvár darabos, tartalmaz nagyobb darab narancshéjakat, az egészet tegyük egy nagyobb befőttesüvegbe, és kézi mixerrel pürésítsük le. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mert a hűtőszekrényben sokáig eláll.

Mihez jó ez az öntet? akár epres spárga salátához:

Hozzávalók: 1-1 csokor zöld és fehér spárga, 2 db paradicsom, 1 db narancs, 1 maréknyi eper, fél csokor petrezselyemzöldje
A spárgákat tisztítsuk meg, majd mossuk meg alaposan. Vágjuk három centis darabokra, majd tegyük sós, forrásban lévő vízbe. Főzzük egy percig, utána szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjuk meg, míg lehűl, utána szűrjük le. Tegyük egy nagy tálba, és adjuk hozzá a cikkekre vágott és magjától megszabadított paradicsomot, a meghámozott és ugyancsak cikkekre vágott narancsot és a félbevágott eperszemeket. Daráljunk rá borsot, tépkedjük rá a petrezselyem és mentaleveleket, majd csorgassuk meg a narancsos öntettel, végül óvatosan keverjük össze.

Még több salátaöntet recept itt találhattok.


Találkozzunk az áruházban!