Ezen a hétvégén is érdemes ellátogatni az IKEA Örs vezér téri áruházába. Ropogós salátalevelekhez készítünk narancsos öntetet, és pálinkás sajtos-spenótos rétes. Kóstolóval várunk mindenkit!

Május 14-én a budapesti IKEA áruházban főzési bemutatóval és kóstolóval várunk minden kedves vásárlót. Déltől este hatig elleshetitek, hogyan is készül az áruház bodzavirágos narancslekvárjából és magos mustárjából a salátaöntet. Megkóstolhatjátok a Nagypapa Pálinkás sajtjával készült spenótos rétest is.

Salátázunk az IKEA-ban

Pálinkás sajt

BRÄNNVINSOST
Sajtfalatka
990 Ft / 0,25 kg
Érett sajt, enyhe snapsz ízzel, ami csak tovább erősíti a sajt ízét és illatát.
Szendvicseken, ropogós kenyéren kiváló.

Narancsos salátaöntet

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál Bio bodzavirágos narancslekvár
  • 1 teáskanál Bio dijoni mustár (ezeket a termékeket a Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • fél citrom leve
  • só, őrölt bors

Narancsos salátaöntet

Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot. Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ezzel az öntettel csorgassuk meg a friss és ropogós salátaleveleket. Csorgathatjuk párolt zöld spárgára, mellé pár szem epret és főtt fürjtojást is kínálhatunk. Remek kiegészítője a grillezett lazacnak, vagy bármilyen szálkanélküli tengeri halfilének.

Vörösáfonyás salátaöntet

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vörösáfonya-lekvár
  • 2 evőkanál erdei bogyósgyümölcs-ecet
  • kevéske darált bors
  • 2 dl olívaolaj
  • fél teáskanál só

A vinaigrette dresszing alapja az olívaolaj: tegyünk az olívaolajat egy befőttes üvegbe, csorgassuk hozzá a gyümölcsecetet, kanalazzuk bele a vörösáfonya lekvárt, daráljunk hozzá kevéske feketeborsot, csipetnyi sóval ízesítsük, majd zárjuk le az üveget, és mintha shéket készítenénk, jó alaposan rázzuk össze.

Spenótos-sajtos rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 35 kilogramm friss spenótlevél
  • 10 dkg Pálinkás nagypapa sajt (ezt a sajtot a Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 20 dkg tehéntúró

Spenótos-sajtos rétes

A spenót levelet mossuk meg laposan, csepegtessük le, majd forrásban lévő vízbe dobjuk . Ha összeesett hideg vízzel telt tálba szedjük ki, várjuk meg még lehűl és egy csepegtessük le jól.

A leforrázott spenótleveleket vágjuk vékony csíkokra, keverjük össze az összekockázott sajttal, olívaolajjal, a reszelt fokhagymával, túróval, sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A leveles tésztát hajtsuk szét, és mint ha hagyományos rétest készítenénk töltsük meg a spenótos töltelékkel. Tekerjük fel, majd helyezzük sütőlapra. Tetejét kenjük meg alaposan olívaolajjal, majd forró sütőben 180-190 fokon 10-15 perc alatt süssük pirosra.

Salátázunk az IKEA-ban

Salátázunk az IKEA-ban

Svéd finomságok boltjának ajánlata

IKEA FAMILY tagoknak
Ajánlatunk kizárólag a budapesti áruházban 2011. május 1-től, a készlet erejéig érvényes!

salatazunk_az_ikeaban_3

GRÖNSAKSKAKA

brokkolis zöldséges medál
600 gramm
IKEA FAMILY ár: 890,-
eredeti ár: 1.190,-

SYLT FLÄDER & APELSIN

bodzavirágos narancslekvár
425 gramm
IKEA FAMILY ár: 590,-
eredeti ár: 790,-

KANELBULLAR

fahéjas csiga
510 gramm
IKEA FAMILY ár: 550,-
eredeti ár: 650,-

TÅNGKORN

tengeri alga készítmény
85 gramm
IKEA FAMILY ár: 490,-
eredeti ár: 390,-